CİLT BAKIMI NEDİR VE NASIL YAPILMALIDIR

Her insanın yapması gereken bir bakım olan cilt bakımı, sağlık açısından ve estetik açıdan önemli bir etkendir. Cilt de yapılan düzenli bakım sonrasında ilerde ki yaşlarda oluşabilecek olan kırışıklıklar yüksek oranda azalacaktır.

Cildimizi olumsuz açıdan etkileyen bu faktörlerin başında makyaj gelmektedir. Stres, güneşten gelen ultraviyole ışınları, sigara tüketimi, düzensiz beslenme gibi etkenler cildi olumsuz yönde etkilemektedir. Yaşınızın aksine bu etkenler cildinizi yaşlı ve solgun göstermektedir.

Cilt bakımı, erken yaşta başlanılan ileri ki yıllarda da güzelliğinizi etkilemektedir. Bu nedenle herkesin 20'li yaşlarından bu yana cildini temizlenmesi ve bakım uygulaması gerekmektedir.

Cilt tipi, her insanda aynı olmadığından dolayı başlangıçta cilt tipinin öğrenilmesi adına cilt analizi gerçekleştirilmeli. Daha sonra ise belirlenen cilt tipine göre uygun temizleme ürünleri tercih edilmelidir. Ayrıca bu ürünleri kendiniz temin edip evde de kendiniz uygulayabilirsiniz. Ayda bir defa tam cilt bakımı için cilt bakım merkezine gidilmesi gereklidir.

Cilt bakımı Nasıl Uygulanır? 

Yaklaşık olarak bir buçuk saat süren süt ve tonik ile cilt temizliği, sağlıklı bir cilt bakımı için gereklidir. Ayrıca temizleme esnasında serum ve ampul emilimi yüz masajı, peeling, yüksek frekans ve kremleme, ozon artı buhar, maske işlemi uygulanmaktadır. Cilt bu uygulamalar ile temizlenerek kan dolaşımı hızlanır ve tıkanan gözenekler açılır. Cilt siyah noktalardan arındırılarak ölü hücrelerin temizlenmesine yardımcı olur. Bu hücre yenileyici işlemler ile cilt, nem depo eder ve taptaze canlı bir görünüm kazanır.

Cilt Bakım Uygulanırken Dikkat Edilmesi Gereken Noktalar Nelerdir? 

Ürün seçimi, cilt bakımı yaparken oldukça önemlidir. Kapsamlı bir biçimde gerçekleşen cilt analizi ile bakıma başlamadan önce hangi ürün grubunun kullanılacağına karar verilir. Nem, yağ ve elastikiyet oranı böylece göz önüne alınarak cildin kuru, yağlı ve normal olgun yada hassas olduğuna karar verilir. Her zaman cilt yaşı, normal yaşımız ile doğru orantılı olmaz.

Sivilce Neden Çıkar? Etkenleri Nelerdir 

Çinko eksikliğinden dolayı genellikle sivilce oluşumu meydana gelir. Sağlıksız beslenme ile bunun yanı sıra sivilce oluşumunu etkilemektedir. Yumurta, badem, kabak çekirdeği, brokoli ve peynir tüketimi çinko eksiliğinin oluşmasını engeller. Sebze ve meyve tüketiminde A,C ve B vitaminleri oldukça faydalıdır. Güneş, vücuda enerji vererek canlanmasını sağlar ve aynı zamanda da cilde zarar vermektedir. Bu nedenle yaş, kış güneş koruyucu kremlerin kullanılması tavsiye olunur.