GÜZELLİK UZMANI NASIL OLUNUR?

Timsah dışkısıyla çamur maskesi yapan Eski Roma kadınlarının arayışı ile günümüzde botox yaptıran kadınların arayışları aynıdır aslında. Güzel olmak daha güzel görünmek. Güzellik sektörü bu sayede sürekli gelişerek büyük bir ivme ile iş arayanlar için bir şans olmakta. Pek çok kadın günümüzde MEB onaylı güzellik uzmanlığı kurslarına gidiyor yada bu konuda eğitim veren okulları tercih edip bu sektörde çalışamaya başlıyor. Peki güzellik uzmanı nedir? Nasıl güzellik uzmanı olunur?

Güzellik uzmanı; bilim ve teknolojiden, kozmetikten doğru bir biçimde yararlanarak cildin ve vücudun daha sağlıklı, daha güzel görünmesi adına araç ve ekipmanları doğru kullanan ve uygulayan kişidir.

Güzellik uzmanı olmak için pek alanlarda ve sosyal medyalarda iddia edilen şey aşırı bozuk bir cilt ve makyaj. Tatbiki de bu bu şekilde değil. MEB onaylı güzellik uzmanlığı kurslarına ya da bu konuda eğitim veren okullardan mezun olmak yeterli. Özel olarak kursların verdiği eğitimlerde bu kapsamda yer alır.  İlköğretim mezunu olan ve meslek engeli bulunmayan kişiler meslek liselerinde eğitim görebilirler.  Anadolu meslek liselerine giriş için ise yapılan sınavdan başarı olmak gerekir.  Kişinin sağlığının tercih de bulunduğu okulda okumasına engel olmayacak olması, 14 yaşını doldurmak, meslek öğrenimine engel olmaması ve eğitim almak istediği alanda bir iş veren ile çıraklık sözleşmesini imzalamış olması gereklidir.

MEB onaylı özel kuruluşların kursları için pratik kız sanat okullarıyla beraber ilköğretim mezunluğu aranmakta. Kişisel bilgilerin bulunduğu bir kayıt formu, nüfus cüzdan sureti, fotoğraf, okul diploması, sabıka kaydı gibi belgeler ile MEB onaylı özel kuruluşlara kayıt işlemleri gerçekleştirilebilir. 

Cilt bölümün altında meslek liselerinde kuaförlük, mesleki kimya, kalıcı makyaj, masaj, protez tırnak, ilk yardım, hijyen, cilt bakım ve uygulaması gibi pek çok konu 4 yıl süre ile verilmektedir. Bu belirlenen süre olgunlaşma enstitülerinde 2 yıl olurken özel kurslarda ise genellikle 8 ay olarak uygulanmakta. Meslek liselerinden mezun olanlar için ise ayrıca lisans eğitimlerinde aynı konu üzerinden üniversitelerinde eğitimlerine devam edebilirler. Çeşitli üniversitelerde bu kapsamda açılmış olan cilt bakımı ve güzellik gibi bölümler yer almakta.